Oddział Warszawski
tel. 22 826 79 45
sdrp.warszawa@dziennikarzerp.pl

Konferencja naukowa „Warzywa, owoce i soki w prewencji przewlekłych chorób niezakaźnych”

27 lutego 2015

6 marca 2015 r. (piątek), Warszawa, Instytut Żywności i Żywienia, sala nr. 7.

 

Będzie to kolejna konferencja z cyklu „Żywność i żywienie w prewencji i leczeniu chorób”, w ramach którego przedstawiane i dyskutowane są najnowsze osiągnięcia z obszaru prewencji i leczenia przewlekłych chorób niezakaźnych.

 

Program konferencji „Warzywa, owoce i soki w prewencji przewlekłych chorób niezakaźnych” obejmuje następujące zagadnienia:

 

-    Znaczenie warzyw i owoców w prewencji nowotworów

-    Warzywa i owoce w profilaktyce chorób układu krążenia

-    Prozdrowotne właściwości warzyw, owoców, soków i ich miejsce w zbilansowanej diecie

-    Rola Programu „Owoce w szkole” w zmianie nawyków żywieniowych dzieci w wieku szkolnym

-    Wartość odżywcza warzyw, owoców, soków i ich spożycie w Polsce

-    Czy regulacje prawne mogą pomóc w spożyciu warzyw i owoców?

-    Soki i ich wartości odżywcze i zdrowotne w świetle badań naukowych

-    Mętne soki jabłkowe i smoothie – jakość i składniki odżywcze

-    Kampanie promocyjno-informacyjne „5 porcji warzyw, owoców lub soku”

 

Konferencja organizowana jest przez Instytut Żywności i Żywienia, przy wsparciu Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS).

Więcej informacji tutaj.

 

Admin: wej

 

Tagi:

kalendarz-btn

ŚRODA 25 grudnia 2024
  • Eugenii, Anastazji
  • 1815
    Gen. J. Zajączek został namiestnikiem Królestwa Polskiego
  • 1932
    Rozgłośnia BBC nadała pierwszą audycję zarejestrowaną na taśmie magnetycznej
  • BOŻE NARODZENIE

byli-z-nami

Copyright © 2004-2013 Stowarzyszenie Dziennikarzy RP Oddział Warszawski